Egy üzleti célú honlap készítése ma már korántsem számít óriási befektetésnek. Egy középvállalkozás éves költségvetésébe kényelmesen elfér egy igényes oldal elkészítése és fenntartása. A tájékozatlan érdeklődő azonban gyakran kellemetlen meglepetésekkel találkozhat ezen a téren, így íme néhány jótanács, melyet érdemes szem előtt tartani a tárhelyválasztástól az online-marketingig.
- A tárhely legyen arányos a várható forgalommal: egy statikus oldalhoz, portfolóióhoz elég 200-500 Mb. Egy ingyenes tárhelyszolgáltató csalogató megoldás lehet, ám a valószínűleg vele járó későbbi kellemetlenség miatt használtuk nem ajánlott.
- A domain
megválasztásánal ügyelni kell a megjegyezhetőségre, valamint a cég profiljának megfelelő bejegyzésre. Érdemes igénybevenni a .eu domainterületet is, itt jóval kevesebb a már foglalt domain. - A honlap elkészítését bízzuk szakemberre: a barátok, ismerősök által kispénzért készített honlapok rendszerint már idejétmúlt technikai megoldásokkal készülnek. Általános tapasztalat, hogy az ilyen oldalak fél éven belül komoly felújításra szorulnak, vagy egyszerűen használhatatlanná vának.
- Nincs mindenre jó csodaszer: minden honlaphoz, minden célhoz más megoldást kell taláni. A csodálatos online marketingmódszerek, melyek többszáz százalékos hasznot ígérnek általában általános tanácsok gyűjteménye, melyek megfogadása minden bizonnyal hasznos, ám ezekért fizetni semmi esetre sem ajánlott.
- A most méltán népszerű közösségi média - facebook, twitter, blogok - eszközeinek felhasználása értő kezekben költség szempontjából is hatékonyabb, a lehetséges vevők visszajelzéseinek követésére, a velük folytatott párbeszédre pedig kiváló. A magyar üzleti szférában már számos résztvevő felismerte ennek fontosságát, sosem késő csatlakozni!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.