HTML

Honlapkészítés, keresőopitmalizálás és online-marketing



A blogot a Seologik munkatársai írják.

Kérdése van? Írjon nekünk!
------------------------- Facebook
Twitter

A Google is beszáll a közösségi keresésbe

2009.11.03. 21:41 gored

Pár napja elérhető a Google kereső legújabb, kísérleti szolgáltatása, amellyel a keresési találatok között a közösségi oldalakról érkező találatokat is megtekinthetjük. A szolgáltatás segítségével a saját közösségi oldalainkat, „köreinket” adhatjuk hozzá a keresési területekhez, ilyen körök lehetnek például Facebook vagy Twitter állapotfrissítések, a Google profilunkhoz kapcsolódó felhasználók blogjai és a Google Reader-el feliratkozott oldalak közötti tartalmak.

Ahhoz, hogy ki tudjuk próbálni ezt a remek kis lehetőséget, először a Google Labs-en keresztül csatlakoznunk kell a „Google Social Search” kísérlethez. (igen, szolgáltatás egyelőre még kísérleti státuszban van) A csatlakozás után, ha rákeresünk valamire (a találati oldal alján lehet majd hozzáadni a közösségi köreinket a kereséshez) néhány eredmény már a közösségi köreinkből fog származni. Előfordulhat, hogy olyanoktól is kapunk találatokat, akiket nem is ismerünk. Ez természetes, ugyanis a Google még azokat is megvizsgálja, akik közvetlenül nem az ismerősünk. Pl. ha valakit követünk a Twitter-en és az a felhasználó más felhasználókat is követ, akkor azok a felhasználók releváns tartalmai is bekerülhetnek a találatok közé.

Egyértelmű, hogy a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt fognak kapni a közösségi oldalakról érkező keresési eredmények és a valós idejű találatok. A Bing már integrálta a Twitter-es találati eredményeket, a Google se szeretne lemaradni és nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Twitter saját keresőjét, ami jelenleg a valós idejű eredmények első számú keresője.  

Szólj hozzá!

Címkék: google seo keresőoptimalizálás social search


A bejegyzés trackback címe:

https://seologik.blog.hu/api/trackback/id/tr21497109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása