HTML

Honlapkészítés, keresőopitmalizálás és online-marketing



A blogot a Seologik munkatársai írják.

Kérdése van? Írjon nekünk!
------------------------- Facebook
Twitter

Speed up!

2009.12.24. 16:01 gored

keresőoptimalizálás | sebességMinden jel arra utal, hogy a jövőben a Google sokkal nagyobb előnyben fogja részesíteni a gyorsabban betöltő honlapokat, így nem árt megvizsgálnunk, vajon a honlapunk sebességben is felveszi-e a versenyt a konkurenciával? Álljon itt néhány apró tuning tipp.

1. Megfelelő tárhely

Az első és legalapvetőbb dolog, ami meghatározza honlapunk sebességét az a tárhely. Ha a honlapunk tárhelye lassan reagál, teljesen felesleges bármiféle optimalizálást végrehajtani, csak minimális gyorsulást fogunk tapasztalni. Mérjük le oldalunk betöltődési idejét és a konkurencia honlapjainak betöltődését! Ha azt tapasztaljuk, hogy észrevehetően lassabbak vagyunk, vegyük fel a kapcsolatot tárhely szolgáltatónkkal és érdeklődjünk a probléma okáról, esetleg lehetséges-e gyorsabb tárhely csomagot bérelni, végső esetben akár tárhely szolgáltatót is válthatunk.  

 2. Képek méretének optimalizálása

Egy honlap méretének legnagyobb részét a képek teszik ki. Vizsgáljuk meg a honlapunkon lévő képeket és próbáljuk meg azok tömörítési arányát úgy beállítani, hogy méretük a lehető legkisebb legyen, viszont a minőségbeli visszaesés se legyen drasztikus.

3. Képek helyettesítése

Minél kevesebb kép, annál jobb! Vizsgáljuk meg, hogy bizonyos képi elemeket hogyan tudunk helyettesíteni más, kevésbé méretes eszközökkel. Pl. egy kis CSS varázslat segítségével könnyedén állíthatunk elő olyan grafikákat, amelyeket eddig csak képszerkesztő programokkal tehettünk meg.

4. Javascript

A javascript kódokat tároljuk egy file-ban és lehetőleg a HTML kód végére illesszük be azokat.

5. Tömörítés

Még a HTML és CSS kódunk méretét is tovább zsugoríthatjuk! Különböző tömörítő alkalmazások segítségével úgy módosíthatjuk ezek az állományokat, hogy azok gyorsabban töltődjenek be, viszont a kód lényegi tartalmában ne történjenek változások.

Szólj hozzá!

Címkék: seo keresőoptimalizálás képek sebesség seologik


A bejegyzés trackback címe:

https://seologik.blog.hu/api/trackback/id/tr901620860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása