HTML

Honlapkészítés, keresőopitmalizálás és online-marketing



A blogot a Seologik munkatársai írják.

Kérdése van? Írjon nekünk!
------------------------- Facebook
Twitter

Mit várunk 2010-től?

2010.02.05. 09:22 gored

Egyszerűsített felületek

A 2010-es esztendőben is lesznek új, csili-vili effektek, de úgy gondolom a legnagyobb változás nem a színekben, effektekben fog bekövetkezni, hanem sokkal inkább maguknak az oldalak kialakítása, struktúrája fog változni. Az információt sokkal tömörebben, érthetőbben és egyszerűbben kell az oldalaink látogatói elé tálalnunk, nem szabad hagynunk, hogy az oldalunk átláthatatlansága megzavarja a felhasználóinkat. Sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni az oldalak UI kialakítása és az UX.
 
 
 
Méretnövekedés
 
A kijelzők felbontása egyre nő (ugyan a netbook-ok kijelző mérete csökken, ehhez képest a felbontásuk viszont nem túl alacsony) ezért az oldalainkon elhelyezett gombok, ikonok, szövegek egyre apróbbak lesznek. A hamarosan megjelenő érintőképernyős számítógépek miatt át kell gondolnunk oldalaink kialakítását, ugyanis a legtöbb mai honlap egyszerűen nem alkalmas érintőképernyős felhasználásra, ezért erre az évre szép, nagy felbontású és méretű ikonokat, gombokat és nagyobb betűméreteket várok.
 
 
Megjelennek a honlapok mobil verziói
 
Az iPhone jellegű érintés vezérelt telefonok és a mobilinternet elterjedése miatt meg fognak jelenni a honlapok mobil telefonokra optimalizált verziói. Ezek a honlapok automatikusan érzékelik, hogy milyen eszközről próbálják elérni őket és a megfelelő
 
 
Visszaszorul a Flash

A CSS3 segítségével olyan effekteket tudunk megjeleníteni az oldalainkon, amelyeket eddig csak Flash vagy képek felhasználásával tudtunk megtenni. Képi eszközök felhasználása nélküli lekerekített sarkokkal, színátmenetekkel fogunk találkozni, különböző technikákkal pedig olyan betűtípusokat alkalmazhatunk az oldalainkon, amelyekről eddig álmodni sem mertünk.
 
 
Saját közösségi oldalak
 
Egyre több klub, szervezet, vállalat, márka fog csatlakozni a közösségi médiához 2010-ben. Egyesek egy szimpla Facebook, Twitter jelenléttel, mások még ennél is tovább menve, saját közösségi oldallal fognak előállni. Legyen az egy egyszerű Ning oldal vagy egy komplex, saját felijesztésű portál, idén mindenképp a saját közösségi oldalak előretörését várom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: 2010 seologik webdesing


A bejegyzés trackback címe:

https://seologik.blog.hu/api/trackback/id/tr401731037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása