HTML

Honlapkészítés, keresőopitmalizálás és online-marketing



A blogot a Seologik munkatársai írják.

Kérdése van? Írjon nekünk!
------------------------- Facebook
Twitter

Hogyan jelenjünk meg a Google valós idejű találatai között? (2.)

2010.01.21. 10:47 gored

Egy korábbi bejegyzésünkben már szó volt arról, hogy a Google hogyan vizsgálja a valós idejű adatokat. Amit Singhal a Google valós idejű keresések fejlesztésének vezetője nemrég árulta el, hogy milyen módszereket használnak a Twitter-es tartalmak szűrésére.

1. Twitter PageRank

Van egyfajta külön PageRank rendszer külön a Twitter-es tartalmaknak.A hagyományos PR-el szemben azonban a Twitter esetében nem a tweet-re mutató linkek számát méri, hanem a tweet szerzőjének követő számát. Az ugyanazon kulcsszavakat tartalmazó tweet-ek közül az fog először megjelenni, amely szerzőjét több ember követi.

2. #hashtag

A kettőskereszt használatával a Twitter-en különböző témákhoz kapcsolhatjuk az írásunkat. (Pl. #földrengés #bkv stb.) Ha az éppen keresett szó kettőskeresztel szerepel a tweet-ünkben, akkor az nagyobb valószínűséggel fog megjelenni a valós idejű találatok között.

3. Spam

Bár Amit részletesen nem árulta el, de van egy módszerük amellyel szűrik azokat a spam tweet-eket, amelyek a fentebb említett kettőskeresztes módszerrel próbálnak minél több felhasználóhoz eljuttatni.

4. Signal in the noise

Rengeteg tweet szólhat egy bizonyos témáról. Ahhoz, hogy a legrelevánsabbakat válassza ki a Google, ki kell szűrniük azokat, amelyek kevésbé vágnak az éppen aktuális témába. Ha pl. az "Obama" szóra keresünk rá, rengetek tweet-et kapunk eredményként. A Google úgy szűri ezeket a találatokat, hogy megvizsgálja, melyek azok a szavak amelyek  az "Obama" szó környezetében szerepelnek és a leggyorsabban növekednek a tweet-ek közül. Ha pl. Obama Washingtonban tart egy beszédet, azok a tweet-ek, amelyek az "Obama" és a "Washington" szavakat tartalmazzák a valós eredmények között fognak megjelenni.

Szólj hozzá!

Címkék: google seo keresőoptimalizálás twitter seologik valósidejű találatok


A bejegyzés trackback címe:

https://seologik.blog.hu/api/trackback/id/tr541689644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása