HTML

Honlapkészítés, keresőopitmalizálás és online-marketing



A blogot a Seologik munkatársai írják.

Kérdése van? Írjon nekünk!
------------------------- Facebook
Twitter

Optimalizálás vs. linképítés

2009.11.20. 23:39 gored

Sok helyen felmerült már a nagy kérdés, melyik technika hasznosabb egy honlap optimalizálásakor. Érdemes-e a honlap átalakításával vesződni, vagy elég csak a megfelelő számú linket az oldalunkra irányítani és már az élre is ugrottunk? Nos, a kérdésre a válasz egy kicsit öszetettebb…

Azoknál a honlapoknál, ahol olyan kulcsszavakra kell optimalizálnunk, amelyekre kevesen keresnek, vagy esetleg hosszú, több szóból álló kulcsszavakra szeretnénk jó helyezéseket elérni, az első lépés mindenképp a honlap optimalizálása legyen. A Google ugyanis először azt nézi meg, hogy az oldalunk mely kulcsszavakra van beállítva. Ez után megnézi, hogy vannak-e még más oldalak, amelyek ugyan ezzel a kulcsszóra vannak optimalizálva, és ha talál ilyeneket, a Google az azonos témájú oldalakat a rájuk mutató linkszám alapján fogja osztályozni.

Mi is akkor a helyes taktika? 

 

Az optimalizálás során az oldal egyes részeit különböző, de hasonló értelmű, alacsony konkurenciával rendelkező kulcsszavakra állítsuk be. (ilyenek lehetnek a hosszú, több szóból álló kulcsszavak). Ha sikerül elérni ezekre a szavakra az első helyeket, a Google tudni fogja, hogy az adott szavakra releváns a mi oldalunk. Miután ezt elértük, módosíthatjuk a kulcsszavainkat népszerűbb, nagyobb konkurenciával rendelkező szavakra. Így sokkal jobb helyzetből indulunk, mintha azonnal a népszerű szavakat támadtuk volna.

A  linképítésnél pedig nem az a lényeg, hogy minél több ránk mutató linkünk legyen. A lényeg ne a számokon legyen, hanem a minőségen. Ha betartjuk ezeket a szabályokat mind magának a honlap optimalizálásakor, mind a linképítésnél, könnyedén megelőzhetjük a versenytársainkat.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://seologik.blog.hu/api/trackback/id/tr171540923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása